Breslau Rally -Prologue

Katsastuksen ja lähtöseremonian jälkeen Breslaun ralli lähti eilen virallisesti liikkeelle. Kilpailu alkoi lyhyellä, 9 kilometrin prologilla, jossa kahdella kategorialla – Extremellä ja Cross-Countryllä oli omat reittinsä. CC:lle se oli nopea hiekkarata, jossa testattiin navigointi osammista , ja Extreme -luokka sisälsi ensimmäiset mutahaudat ja joen ylitykset.

Enduro -luokassa parhaan ajan ajoi puolalainen Bartolomiej Tabin (KTM) maanmiehensä Krzysztof Jarmuzilta (KTM) noin 20 sekuntia. Toinen puolalainen voitto tulii ATV-luokassa, jossa Kamil Baszczynski (Polaris) voitti Marcin Wilkolekin (Polaris) 15 sekunnilla.

Janus Van Kasteren (Yamaha) oli nopein UTV -luokassa 8 sekunnin erola toiseksi tulleeseen Jan Van Gerveniin (Can Am).

Open Cross Country -luokassa Liettuan Mindaugas Povilaitis (Toyota) nappasi prologin parhaan ajan. Kuten lyhyestä radasta voi päätellä, erot olivat tässäkin pienet – Hollantilainen Herman Jasper (Bowler) oli päivän toinen, vain 11 sekuntia johtajasta jäljessä. Limited Cross-Countryssä Puolan Gregorz Brochocki (Toyota) oli nopein. Suomalaisen sijoitukset olivat LImitedissä 12. (Keinänen/Penttinen) ja Openissa 17. (Sihvonen/Siitonen).

Kuorma-autojen Cross Country -luokassa William Van Groningen (Iveco) voitti prologin ja avaa ensimmäisen täysimittaisen vaiheen maanmiehensä hollantilaisen Marc Leeuw’n (Ginaf) edessä.

Extreme-luokassa Hardo Mere (HM7 Proto) voitti autoluokassa mutaisen prologin yli kolme minuuttia ennen maanmiestään Karl-Erik Abramia (Toyota). Stefan Braun (Unimog) oli nopein alle 7,5t kuorma-autojen Extreme -luokassa ja hänen maanmiehensä Ralf Britz (MAN) avaa näyttämön isoille kuorma-autoille.

Tänään, ensimmäisenä varsinaisena kilpailupäivänä on edessä noin 136 kilometriä Cross Country -luokassa ja 122 km Extreme -luokassa. Reitti kulkee Zaganin ympärillä olevalla sotilasalueella. Cross Country on pääasiassa eritasoisia teitä täydellä kaasulla. Extreme-kavereille on erityinen osio, jossa vinsseille on tarvetta.

Kiitokset: Hristomir Nikolov Sibo Media Ltd, RBI Media Ltd